Pērļu grūbas ir veselīgs un uzturvielām bagāts ēdiens. Tās var pagatavot dažādos veidos, pievienojot dažādus dārzeņus pēc garšas. Šoreiz gatavosim pērļu grūbas kopā ar svaigiem dārzeņiem – burkāniem, zirnīšiem un papriku. Tas būs gardi un sātīgi!
Recepte
Sastāvdaļas:
- 1 glāze pērļu grūbu
- 2 glāzes ūdens
- 1 burkāns
- 1 zaļa paprika
- 1 glāze zirnīšu
- Eļļa cepšanai
- Sāls, pipari pēc garšas
- Citas garšvielas pēc izvēles (piemēram, provincialu garšvielas)
Pagatavošana:
- Ielej pērļu grūbas katlā un pielej 2 glāzes ūdens.
- Uzvāri un vāri uz mazas uguns apmēram 15 minūtes, līdz grūbas ir gatavas un mīkstas.
- Nolej lieko ūdeni.
- Tikmēr sagriez burkānu un papriku nelielos gabaliņos.
- Uzkarsē eļļu pannā un apcep sagrieztos dārzeņus dažas minūtes.
- Pievieno dārzeņus pērļu grūbām.
- Pievieno garšvielas pēc garšas – sāli, piparus, provincialu garšvielas.
- Vēl nedaudz apcepi visu kopā.
- Pasniedz un baud!
Lai labi garšo!