Bešameļa mērce ir klasiska balta mērce, kas pagatavota no piena, miltiem un sviesta. To var izmantot dažādu ēdienu pagatavošanā, lai tie iegūtu krēmīgu konsistenci un maigu garšu. Šoreiz gatavosim vienkāršu bešameļa mērci, ko varēs izmantot makaronu, dārzeņu vai gaļas ēdienu pavadīšanai.
Recepte
Sastāvdaļas:
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 2 ēdamkarotes miltu
- 1 glāze piena
- Sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana:
- Kausē sviestu pannā.
- Pievieno miltus un maisi, līdz izveidojas viendabīga masa.
- Atdzesē līdz istabas temperatūrai.
- Pa daļām pielej pienu, visu laiku intensīvi maisot.
- Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
- Uzklāj uz ēdiena un pasniedz.